Hindsholmwobler miljø og fremstilling

Hindsholmwoblere er fremstillet af plastmaterialet PLA, som er en forkortelse af PolyLacticAcid eller Polymælkesyre. PLA er en bioplast, dvs. et plastisk materiale baseret på plantedele som feks. majsstivelse, korn eller sukkerrør.

PLA eller bioplast er 100% nedbrydeligt i naturen og må ikke tilsættes ikke nedbrydelige stoffer. PLA er bionedbrydeligt og komposterbart i henhold til EN-13432-standarden. PLA nedbrydes i naturen til vand og biomasse ( organisk materiale ). PLA kan komposteres i speciale komposteringsanlæg, hvor man kan styre temperatur og vandindhold. PLA kan være op mod et år om at nedbrydes i sådanne anlæg og bør bortskaffes som alm. husholdning. I selve naturen vil PLA også blive nedbrudt til vand og biomasse, dette vil dog tager længere tid end i speciale komposteringsanlæg.

Woblerne er malet med vandbaseret akryl maling og overfladebeskyttet med en coatning som man bruger til surfbrædder og lign. Coatningen er baseret på epoxy . Vi arbejder hen imod at vores maling og lak skal være så miljøvenligt som overhovedet muligt, men det er svært at finde alternativer til acrylmalingen, men vi arbejde målrettet på sagen.

Woblerne er vægtbelastet, hvor belastningen består af messing og rustfrit stål, her arbejder vi på at at belastningen udelukkende skal bestå af rustfri stål igen for at nedsætte og fjerne evt. belastning på miljøet i produkternes nedbrydnings face. Produktet kan ende på havets bund, så vi tager alle de miljøhensyn vi kan. Og en miljømæssig nul belastning er vores mål.

Share This